Vrian Zorgcentrale
Vrian home

Voedingsvoorlichting & Dieetadvisering

Wilt u gezonder gaan eten of meer weten over eten zonder vlees? Is uw kind te dik of heeft het last van voedselovergevoeligheid of moet u een speciaal dieet volgen vanwege bijvoorbeeld overgewicht, diabetes of te hoog cholesterol? Dan kunt u terecht bij één van de diëtisten van thuiszorgorganisatie Vérian. Zij zijn de specialisten op het gebied van voeding en diëten. Van onze diëtisten krijgt u een individueel advies op maat, waarbij rekening wordt gehouden met uw levensstijl.

De diëtist adviseert over voeding:

Persoonlijk dieetadvies? Spreek direct af met de diëtist van thuiszorg Vérian!

De diëtisten van thuiszorg Vérian houden iedere werkdag spreekuur op diverse locaties in Apeldoorn, Beekbergen, Eerbeek, Epe, Hattem, Heerde, Hoenderloo, Loenen, Twello, Vaassen en Wapenveld. De spreekuren zijn zowel overdag als ’s avonds en er is altijd een spreekuur bij u in de buurt. Hiervoor heeft u een verwijsbrief van uw (huis)arts nodig. Neem de verwijsbrief, uw burgerservicenummer en zorgverzekeraarspasje naar het spreekuur mee. Bent u wegens ziekte of handicap niet in staat naar het spreekuur te komen? Dat is geen probleem. De diëtist van thuiszorg Vérian komt dan bij u thuis.

De diëtist wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering of via ketenzorg. In het geval van een vergoeding vanuit de basisverzekering, moet u rekening houden met uw eigen risico. Voor kinderen tot 18 jaar geldt overigens geen eigen risico. Voor de vergoeding van de begeleiding heeft u een verwijzing nodig van de huisarts, jeugdarts of specialist.

Voor het maken van een afspraak met een dietist, kunt u bellen met de Zorglijn: (088) 126 3 126. De zorgcentralist maakt met u een afspraak. U kunt ook een mail sturen om een afspraak te maken: dietist@verian.nl. Of het online formulier invullen.

lees verder

Voedingsvoorlichting

Bij de voedingsvoorlichting bekijkt een diëtist hoe gezond uw voeding is en hoe deze voeding past in uw dagelijkse leven. De voedingsvoorlichting is een eenmalig consult. Gedurende dit consult zal de diëtist u een voedingsvoorlichting geven met concrete verbeterpunten voor uw voeding. Voor de voedingsvoorlichting is geen verwijzing van een (huis)arts noodzakelijk.

Dieetadvisering

De dieetadvisering van Vérian geeft u richtlijnen voor uw dagelijkse voeding wanneer uw voedingspatroon is veranderd. Bijvoorbeeld na een operatie, bij voedselallergie, chronische aandoening, kanker of tijdens en na een zwangerschap. De diëtist van Vérian zal naast het dieetadvies ook uitleggen waarom u bepaalde producten beter wel kunt nemen of juist moet laten staan. Bij de dieetadvisering houdt de diëtist zoveel mogelijk rekening met uw persoonlijke omstandigheden, voorkeuren en gewoontes. Voor dieetadvisering van Vérian is een verwijzing van een (huis)arts noodzakelijk.