Vrian home

Jeugdgezondheidszorg 0-4 jaar

Ieder kind heeft recht op medische, verpleegkundige en pedagogische zorg. De Jeugdgezondheidszorg (JGZ), waaronder het consultatiebureau, staat aan de basis van de gezondheid van bijna alle kinderen van 0 tot 4 jaar. Jeugdgezondheidszorg is in Nederland kosteloos.

Vanaf uw zwangerschap kunt u al contact hebben met JGZ Vérian. Bijvoorbeeld tijdens een prenatale voorlichting of 'zwangerschapsgym'. Na de geboorte van uw kindje, komt in de 1e week het screenteam thuis voor de hielprik en de gehoortest. In de 2e week komt de jeugdverpleegkundige op huisbezoek. Als uw kindje ongeveer een maand oud is, komt u met uw kind regelmatig op bezoek op het consultatiebureau.

Vérian biedt Jeugdgezondheidszorg (consultatiebureaus) in de gemeenten Brummen, Epe, Hattem, Heerde en Voorst (Twello). Voor vragen of het verzetten of maken van een afspraak met Jeugdgezondheidszorg, klikt u hier.

NB. Vanaf 1 januari 2017 wordt de jeugdgezondheidszorg voor kinderen van 0 tot 18 jaar woonachtig in Apeldoorn uitgevoerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin in Apeldoorn.