Vrian home

Thuisbegeleiding Vérian helpt!

Thuis, het hoort een veilige haven te zijn. De plek waar u tot rust kan komen, kunt ontspannen en kunt genieten van het leven. Dit lukt niet altijd. Iedereen maakt wel eens een moeilijke periode door waarin het lijkt alsof er niets meer te genieten valt. Soms worden de problemen in deze periodes zo groot, dat het niet meer te overzien is. Dit kan vele oorzaken hebben. Thuisbegeleiding kan helpen bij problemen als bijvoorbeeld:

Praktisch en oplossingsgericht

Thuisbegeleiding is praktische en oplossingsgerichte hulp die bij u thuis wordt gegeven. Een of meerdere keren per week komt de thuisbegeleider en biedt praktische hulp bij uw specifieke problemen. Thuisbegeleiders van Vérian zijn altijd gespecialiseerd in één van de aandachtsgebieden:

De thuisbegeleiding werkt oplossingsgericht en praktisch. Er wordt minder gekeken naar hoe uw problemen zijn ontstaan. De thuisbegeleider brengt de hulpvraag van nu in kaart en gaat met u samen kijken naar de gewenste oplossing. Samen creëert u een werkplan in stappen die past bij uw manier van leven, om tot die oplossing te komen. Naast persoonlijke begeleiding kan er ook gebruik gemaakt worden van de methodiek video-hometraining en video-interactiebegeleiding. De thuisbegeleider streeft er naar zichzelf overbodig te maken, door u steeds beter in staat te stellen uw problemen zelf aan te kunnen. Te allen tijde is ons doel dat u weer de baas wordt over uw eigen leven en dat de thuissituatie weer aanvoelt als thuis!

Samen met anderen

Vérian wil u verzekeren van de best mogelijke zorg. Daarom werkt de thuisbegeleider samen met andere hulpverleners die betrokken zijn bij u. Denk bijvoorbeeld aan uw huisarts, specialist en het maatschappelijk werk. Maar ook uw familie speelt een belangrijke rol. De zorg wordt op elkaar afgestemd.