Vrian home

Verpleging

Heeft u zelf verpleging nodig of een ziek familielid? Dan is het prettig om hulp te krijgen. Onze deskundige (wijk)verpleegkundigen & verzorgenden helpen u onder ander door:

Heeft u drie keer per dag zorg nodig? Dat kan. Afhankelijk van uw wens en uw thuissituatie. We kunnen ook ’s avonds, ’s nachts en in het weekend verplegen. Er wordt in vaste teams gewerkt in uw wijk, zodat u telkens weer een vertrouwd gezicht ziet. Het werken in vaste teams maakt het mogelijk om nauw samen te werken met de huisartsen en andere zorgverleners.

Heeft u direct verpleging nodig? We bieden u zorg naar uw wens op basis van een geldige indicatie van het CIZ of op verzoek van de medisch specialist. Houd u daarbij rekening met een eigen bijdrage. U kunt natuurlijk ook zelf zorg bij ons inkopen met een persoonsgebonden budget. Wilt u meer weten? U kunt ons 24 uur per dag bellen op de Vérian Zorglijn: (088) 126 3 126.

lees verder

Medische handelingen zoals het aanbrengen van een maagsonde, wondverzorging of pijnbestrijding kunt u in veel gevallen niet zelf uitvoeren. De gekwalificeerde verpleging van thuiszorg Vérian kan u hiermee helpen. Ook adviseert de verpleging u hoe u het beste om kunt gaan met uw ziekte en welke hulpmiddelen voor u beschikbaar zijn. Een aantal taken die verpleging voor u kan uitvoeren zijn:

  • zuurstof toedienen: Tijdens een ziekte kan het zelfstandig ademen moeilijker worden. Het toedienen van zuurstof is in zo'n situatie een uitkomst. Dit bevordert niet alleen uw mobiliteit maar ook uw gemoedsrust. Onze verpleging zorgt ervoor dat u de juiste hoeveelheid zuurstof op een deskundige wijze krijgt toegediend;
  • wondverzorging: Een wond, na bijvoorbeeld een valpartij of als u zich ergens aan heeft gestoten, moet goed verzorgd worden. Door een goede verzorging worden infecties en eventuele complicaties voorkomen en verminderd de duur van de pijn. De verpleging van Vérian zorgt ervoor dat uw wonden verzorgd worden, schoon blijven en kan u ook zelf leren hoe u de wond het beste schoonhoudt;
  • injecties toedienen: In geval van ziekte kunt u vaak injecties toegediend krijgen. Het is belangrijk dat deze injecties goed worden uitgevoerd om u zo snel mogelijk weer gezond(er) te maken. Onze verpleging zorgt ervoor dat deze injecties op de juiste manier worden toegediend. Ook kan de verpleging u of iemand uit uw omgeving leren om de injecties op een verantwoorde manier te verrichten, zodat uw zelfredzaamheid groter wordt.