Thuisbegeleiding
Wij helpen de cliënt en/of het gezin weer grip te krijgen op het leven. Iedereen maakt wel eens moeilijke periodes door. Maar soms stapelen de problemen zich zo hoog op dat ze het even niet meer aan kunnen. Dan zijn wij er om samen met de cliënt oplossingen te vinden om alles weer op de rit te krijgen.
Voor wie is Thuisbegeleiding bedoeld?
Wij kunnen mensen ondersteunen met een psychiatrische en/of verslavingsproblematiek, psychosociale problemen, risico of multiprobleemgezinnen, mantelzorgers die overbelast zijn of raken, en alleenstaanden in een kwetsbare situatie.
Wat doet Thuisbegeleiding?
Wij ondersteunen, activeren en bieden structuur in het dagelijks leven van de cliënt en/of gezin. Door praktische en psychosociale hulp worden nieuwe vaardigheden geleerd om problemen zelf te kunnen oplossen; bijvoorbeeld structuur aanbrengen, zelfvertrouwen vergroten, ondersteunen en activeren. Wij werken oplossingsgericht en praktisch. De nadruk ligt op de oplossingen, niet op de problemen.
Hoe werken wij?
Samen brengen wij de hulpvraag in kaart. Vervolgens kijken wij met de cliënt naar de gewenste oplossingen en wordt bepaald wie daarin kunnen ondersteunen. Dit wordt in doelen omgezet en vastgelegd in een begeleidingsplan.
Eventueel maken we gebruik van de methodiek Video Hometraining en Video Interactie Begeleiding. Ook proberen wij altijd zoveel mogelijk het eigen netwerk te betrekken bij de behandeling en werken wij nauw samen met andere instanties en organisaties die betrokken zijn bij de cliënt en eventueel het gezin. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: huisarts, maatschappelijk werk, Jeugdzorg, andere artsen/specialisten, scholen en familie. Door op deze manier samen te werken worden alle disciplines en zorg op elkaar afgestemd. Met elkaar zorgen we ervoor dat de hulpverlening optimaal verloopt.
Thuisbegeleiding begeleidt ook gesprekken met andere hulpverleners, om zo nog meer helderheid te verschaffen in de problemen.
Wat zijn de kosten?
Voor begeleiding wordt een eigen bijdrage berekend via het CAK en is afhankelijk van het inkomen. Voor begeleiding van kinderen tot 18 jaar geldt geen eigen bijdrage.
Direct zorg regelen
Als zorgprofessional vraagt u direct zorg aan voor uw cliënt door te bellen met onze Zorgcentrale: (088) 126 3 126.